Embraer 190, novi avion u floti Montenegro Airlinesa

Dodajte komentar

Tačno u 13.45 časova na podgorički aerodrom sletio je novi avion u floti Montenegro Airlinesa, Embraer 190. Ovo je četvrti avion brazilskog proizvođača Embraer u floti nacionalnog avio prevoznika, a prvi tipa Embraer 190. Nabavkom ovog aviona, ističu u MA, formirana je impozantna flota, najmlađa u regionu.

Živko Banjević, v.d. Izvršnog direktora Montenegro Airlinesa, izjavio je da je ponosan što je još jedan od najmodernijih putničkih aviona današnjice uvršten u flotu nacionalnog avio prevoznika.

“Dolaskom novog aviona realizovana je nabavka koja je otpočela još 2011. godine. Ovaj avion dizajniran je u skladu sa najsavremenijim kriterijumima i standardima, kako u aerodinamičkom, tako i u tehnološkom smislu. Radi se o izuzetno efikasnom tipu i modelu aviona, koji se odlikuje visokim stepenom ekonomičnosti, što je veoma važno u današnjim tržišnim uslovima. Nabavkom ovog aviona, kompanija je u potpunosti spremna da opravda ukazano povjerenje putnika i cjelokupne javnosti. Pored zaista jake konkurencije na trzištu, pogotovo u eri kada se sve više niskobubžetnih avio kompanija pojavljuje na crnogorskom nebu, prateći svjetske trendove, pažljivo biranim inovativnim i razvojnim strategijama, Montenegro Airlines zadržava poziciju lidera u regionu. U prilog ovome govori i nagrada „Brend lider regiona“ koja nam je uručena prije par dana“, rekao je v.d. Izvršni direktor nacionalnog avio prevoznika.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prema Banjevićevim riječima, sa svojih šest operativnih aviona i najmlađom flotom u regionu, otvaranje novih linija, pored postojećih, osvajanje čarter tržišta, kao i poboljšanje svih servisa koji čine proizvod Montenegro Airlinesa, ciljevi su koji su pred kompanijom.

“Pored redovnih aktivnosti, usmjereni smo i na vanredne aktivnosti, pa smo Ministarsvu zdravlja Srbije u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore, sve svoje kapacitete stavili na raspolaganje, u cilju avio prevoza i zbrinjavanja pacijenata povrijeđenih u gradovima Republike Srbije”, istakao je Banjević

Direktor letačke operative, kapetan Draško Popović istakao je da Embraer 190, pripada Embraerovoj E-jets porodici, prepoznatljivoj po svojoj sofisticiranosti i izuzetnim performansama.

“Ovaj avion ima 112 komfornih, najsavremenijih slim sjedišta.  Sve ostale karakteristike aviona Embraer 190 su identične sa njegovim prethodnikom Embraer 195, koji je u upotrebi već šest godina i čijom su upotrebom piloti izuzetno zadovoljni”, kazao je Popović. (tekst i foto: CDM)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *