Sin Džozefa Bajdena postao direktor Ukrajinske kompanije za prozvodnju gasa

Dodajte komentar

Robert Hanter Bajden, sin potpredsjednika SAD, postao je dio menadžmenta velike ukrajinske kompanije, a Bijela kuća smatra da se ne radi o sukobu interesa.

Američka Bijela kuća saopštila je da postavljenje sina potpredsjednika SAD Džozefa Bajdena za člana savjeta direktora najvećeg privatnog proizvođača prirodnog gasa u Ukrajini ne predstavlja sukob interesa, jer je on privatno lice.

Robert Hanter Bajden, mlađi sin Džozefa Bajdena, advokat i partner u jednoj firmi za investicije, postavljen je ove nedjelje za člana saveta direktora kompanije “Burisma Holdings”, najvećeg privatnog proizvođača prirodnog gasa u Ukrajini od 2002. godine.

U saopštenju postavljenom na sajtu te kompanije, Hanter Bajden je izjavio da će pomoći kompaniji na polju transparentnosti, odgovornosti i širenju na međunarodnom planu.

Agencija Rojters podsetila je da je Džozef Bajden u aprilu putovao u Kijev i razgovarao o tome kako SAD mogu da pomognu u širenju domaće proizvodnje prirodnog gasa.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Na pitanje novinara da li imenovanje Hantera Bajdena predstavlja sukob interesa, portparol Bijele kuće Džej Karni rekao je da nije tako.

“Hanter Bajden, kao i svi članovi porodice potpredsjednika, je privatno lice i ono što radi ne podrazumijeva nikakvu podršku administracije SAD, potpredsjednika ili predsjednika”, rekao je Karni.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *