Kako da upamtimo sve te lozinke?

Dodajte komentar

Svaki put kada je kompanija žrtva hakera, neophodno je promijeniti lozinku što, uz veći broj stranica, umije samo dodatno da oteža pamćenje svih tih silnih šifara, ali i za to postoji rješenje.

Ako ste registrovani na mnogo stranica teško ćete zapamtiti sve lozinke ili pratiti promjene. I za to postoji rješenje – program za upravljanje lozinkama, piše Wall Street Journal.

U njih je moguće sačuvati sve lozinke, a Wall Street Journal predlaže četiri programa: 1Password, Dashlane, LastPass i PasswordBox.
LastPass je dobar izbor za one koji koriste novije tehnologije poput skenera otiska prstiju.

1Password odličan je za paranoične ljude jer nudi najviše kontrole nad time gdje će vaše lozinke biti sačuvane. Dashlane je najjednostavniji i najefikasniji za regularne korisnike interneta.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Iz ovog proizilazi logično pitanje “da li je pametno sve lozinke držati na jednom mjestu”, ali stručnjaci kažu kako je to bolje od ponovnog korišćenja starih lozinki.

Programi čuvaju sve vaše podatke iza jedne glavne lozinke. Ništa nije 100 odsto sigurno, ali ova četiri programa važe kao provjereni i sigurni, i garantuju kako vašu glavnu lozinku nikada neće dijeliti na internetu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *