Atlas banka: Čudi nas odluka Centralne banke Rusije

Dodajte komentar

Atlas banka izražava duboko čuđenje zbog odluke Centralne banke Rusije da povuče licencu te banke, obzirom da je, kako su kazali za CdM, 16. aprila ove godine, prema svojoj odluci dala rok od šest mjeseci Atlas banci Moskva da izvrši izmjene internih akata i prilagodi poslovanje odredbama ovog zakona. 

Podsjetimo, kako navodi agencija Itar-Tass, Centralna banka Rusije povukla je danas licencu za obavljanje bankarskih poslova u Moskvi kreditnoj organizaciji Atlas banka. Licenca je oduzeta zbog, kako se navodi, činjenice da je obim sumnjivih transakcija banke u 2013. godini dostigao devet milijardi rubalja.

“Menadžment Atlas banke Moskva je u saradnji sa majkom bankom, preduzeo sve neophodne mjere i radnje da se sve preporuke Centralne banke sprovedu do kraja i o tome u redovnoj komunikaciji izvještavao ruskog regulatora. Pored ostalog, do sredine prošle godine, razriješena su dvojica najodgovornijih funkcionera banke u Moskvi, a sve u želji iskazivanja naseg opredjeljenja da se sporna pitanja uspješno razriješe“, navode iz Atlas banke.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Kako dodaju, potpuno je nepoznata praksa da se ovakvi potezi preduzimaju u toku  donesenih mjera Centralne banke Rusije koje su do kraja poštovane, pa je opravdana bojazan da je ova odluka rezultat nekih drugih razloga koji nijesu u direktnoj vezi sa pomenutom problematikom.

„Kako je konačna odluka o ovom slučaju  na Arbitražnom sudu, Atlas banka će preduzeti sve neophodne korake u skladu sa ruskim i međunarodnim zakonima kako bi  zaštitila  svoju investiciju u Rusiji“, navode iz banke.

Kako zaključuju, Atlas banka Crna Gora će dati punu podršku svim klijentima njihove banke u Moskvi, a takođe uvjeravaju svoje klijente u Crnoj Gori, da će kao i do sada  na siguran, brz i efikasan način pružati sve bankarske usluge iz svoje ponude.

cdm.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *