Hrvatski Telekom isplaćuje dividendu od 9 kuna i počinje sa platnim prometom

Dodajte komentar

Na glavnoj skupštini HT-a u utorak odbačen je predlog jednog manjinskog dioničara da se dividenda poveća na 12 kuna po dionici, te je izglasana dividenda od 9 kuna po dionici, kako je predložila Uprava, javlja Poslovni dnevnik.

Predsjednik NO-a HT-a Mark Klein naveo je da je HNB odobrila HT-u širenje poslovanja u području platnog prometa.

Pojasnio je da je HNB odobrio HT-u pružanje usluga e-Novčanik, odnosno rješenja za upravljanje elektronskim računom zasnovano na webu, i m-Novčanik, rješenja za mobilno plaćanje zasnovano na mobilnom telefonu. Naveo je da je HT tražio dodatno odobrenje Hrvatske Narodne Banke (HNB) skladno Zakonu o elektronskom novcu i Zakonu o platnom prometu.

“HNB je dana 7. aprila 2014. godine donio rješenje kojim se dopušta HT-u d.d. da započne s pružanjem navedenih usluga”, objavio je HT.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Na glavnoj skupštini prisutno je 70,54 posto dioničara, a skupštinom je predsjedavao profesor s Pravnog fakulteta Zoran Parać.

Za predlog uprave, odnosno dividende od 9 kuna po dionici, glasalo je 88,6 posto prisutnih dioničara čime je taj predlog i službeno potvrđen. Inače, 11,3 posto je bilo protiv, a ostali suzdržani.

Iako je 11,3 posto prisutnih dioničara bilo protiv isplate dividende od svega 9 kuna po dionici u glasanjima po idućim tačkama praktično su se svi složili s planom Uprave HT-a da se dobar dio dobiti ubrizga u kompaniju. Tako je za povećanje osnovnog kapitala glasalo 99,69 posto prisutnih dioničara, a svega ih je 0.03 posto bilo protiv.

Objavljeno je da će HT dividendu isplatiti 26. svibnja 2014. godine.

Za uklanjanje nominalne vrijednosti dionice glasalo je 97.9 posto dioničara, a 1,7 posto protiv, javlja Poslovni dnevnik.

Za izmjenu i dopunu Statuta kompanije, čime se HT-u omogućuje da se dalje širi u platni promet, glasalo je za 99,6 posto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *