IRF: Krediti početnicima, mladim i ženama

Dodajte komentar

Investiciono razvojni fond za ovu godinu pripremio je 15 kreditnih linija koje su okrenute prema posebnim ciljnim grupama, saopšteno je danas u kolašinskom Centru za kulturu, gdje je preduzetnicima tog grada prezentovana finansijska podrška Fonda za 2014. Prioritet u raspodjeli novca imaće početnici, mladi i žene u biznisu.

Direktor IRF Zoran Vukčević sa svojim saradnicima, saopštio je da je Fond za ovu godinu pripremio 15 kreditnih linija koje su okrenute prema posebnim ciljnim grupama.

“Među njima primat imaju početnici u biznisu, mladi i žene u biznisu. Njima se želi dati dodatni impuls, kako bi se oprobali u preduzetništvu, a oni koji su u tom poslu da ga još bolje razviju i unaprijede. Drugu ciljnu grupu čine lica koja egzisteniciju vide u poljoprivredi, turizmu, drvopreradi, proizvodnji i uslugama”, kazao je Vukčević.

Direktor IRF-a  je naglasio da postoji poseba kreditna linija koja će djelovati u rješavanju likvidnosti pojedinih preduzeća.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“S obzirom na to da najviše zahtjeva ima za tom vrstom pomoći IRF je za rješavanje tog problema pripremio kredite sa dvostrukom linijom, sa krajnje korektnim uslovima. Pripremljeni su i kratkoročni krediti za poljoprivrednike i one koji se bave turizmom za pripremni dio sezone”, istakao je Vukčević.

I ove godine Fond je obezbijedio dodatne stimulanse koji omogućava da preduzetnici iz manje razvijenih opština po krajnje povoljnim uslovima mogu dobiti kreditne aranžmane.

“Fond se prije svega bavi projektima tako da je poprilično angažovan na stvaranju preduslova za njihov uspjeh. Time se stvaraju preduslovi za redovniju isplatu plata i poreza državi, uz kontinuirano vraćanje kredita. Krediti će biti dodijeljeni tek nakon što stručne službe obiđu svakog kandidata, što faktički znači da oni neće morati dolaziti u Fond, jer će on doći kod njih kako bi se kod svakog pojedinca potvrdila opravdanost ideje“, kazao je Vukčević.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *