Država za "budvanski" dio Exit festivala opredijelila 600.000 eura!

Za Muzički festival Exit crnogorska Vlada, turističke organizacije i Grad Budva podržaće sa 600.000 eura, dok je očekivani prihod procijenjen na 10 miliona eura.

U dokumentu koji je objavila Vlada navodi se da je lokalnim budžetom Budve za ljetnji festival “Sea Dance” koji se održava u sklopu Exit-a opredijeljeno 400.000 eura, da će lokalna turistička organizacija učestvovati sa 100.000, te da će Vlada izdvojiti isto toliko – 100.000.

Nacionalna turistička organizacija (NTO) navodi da je interesovanje za “Sea Dance festival” veliko i da je do sada 11.000 obezbijedilo ulaznice za manifestaciju koja će se u okviru Exita održati na Jazu sredinom jula.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Kao jedan od ključnih motiva za odluku o saradnji sa Exitom navodi se to što je najveći broj stranih gostiju na festivalu iz Velike Britanije i Holandije, koji su u Crnoj Gori nedovoljno prisutni, kao i činjenica da su posetioci Exita uglavnom zainteresovani za privatni smještaj i kampove koji su inače u periodu takozvane “julske rupe” slabije popunjeni.

Check Also

Zaposleni Telekoma učestvovali u čišćenju obale Morače

Volonteri Crnogorskog Telekoma učestvovali su danas u akciji čišćenja obale Morače, koju je povodom Međunarodnog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *