Google ‘konačno pojasnio’: Da, pregledamo svu vašu poštu

Google u svojim uslovima korišćenja navodi da softver pregleda sadržaj pošte sačuvane na serverima, kao i poštu koja se šalje i prima s bilo kojeg Guglovog računa. 

Google je osvježio uslove korišćenja Gmaila kako bi korisnicima usluge elektronske pošte jasno stavili do znanja da pregledaju sve njihove poruke, donosi Rojters a piše Guardian. Sada se u uslovima izričito navodi kako Googleov automatizovani softver pregleda sadržaj elektronske pošte koja se čuva na Googleovim serverima, kao i one koje se šalju i primaju s bilo kojeg Googleovog naloga.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Google pregleda poruke ne bi li prepoznao neželjenu poštu i zloćudni softver s jedne, kao i važnu poštu s druge strane, ali i zbog oglašavanja, to jest stvaranja reklama prilagođenih korisnicima.

– Ovo nije najgora stvar koju Google radi. Ali kao i s drugim sličnim stvarima, ako ljude to brine, trebalo bi da bi budu u mogućnosti da to potpuno isključe ako žele – rekao je Džim Kilok, direktor britanske organizacije Open Rights Group, čiji je cilj zaštita ljudskih prava u digitalnom području. Kilok dodaje da Google radi neke daleko opasnije stvari, kao što je čuvanje informacija o pojedincima.

Check Also

Saradnja IRF-a i firme Juing: Finansijsku pomoć iskoristili za otvaranje knjižare “Pčelica”

Knjiga je najbolji prijatelj – kaže poznata krilatica, a na radost velikog broja mališana, porodica …

Leave a Reply

Your email address will not be published.