Fleksibilan rad ključ za inovacije

Fleksibilan rad je ključni segment strategije za podsticanje inovativnosti zaposlenih, smatra 43 odsto poslovnih ljudi na Balkanu, učesnika istraživanja Regusa.

Na pitanje, upućeno na adrese 280 poslodavaca iz balkanskih zemalja, o tome koje mjere smatraju ključnim za podsticanje zaposlenih sa preduzetničkim duhom unutar kompanije, dvije trećine je izabralo programe za usavršavanje veština (60 odsto).

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Oko 44 odsto ispitanika kao bitnu mjeru za podsticanje zaposlenih vidi slobodnu komunikaciju osoblja unutar kompanije a za četvrtinu njih to je slobodan pristup višim rukovodiocima, navodi se u saopštenju kompanije Regus, dobavljača fleksibilnih radnih prostora.

Istraživanje je sprovedeno među 19.000 viših menadžera i vlasnika kompanija u 98 zemalja, i pokazalo je na globalnom nivou da 58 ispitanih smatra da je u poslednjih pet godina preduzetnički duh u njihovim sektorima porastao.

“S obzirom na to da mala preduzeća čine preko 90 odsto ukupnog broja preduzeća i stvaraju više od tri petine radnih mjesta u većini ekonomija, jasno je zašto je važno podsticati i pospešivati preduzetnički duh”, navodi se u saopštenju.

Check Also

Most Verige bi ugrozio status Kotora

Stručnjaci za zaštitu kulturnih dobara upozoravaju na moguće posljedice gradnje mosta Verige, ali i da …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *