Štrajk srozao ugled Lufthanze

Direktor Lufthanze, čiji piloti su u trodnevnom štrajku, nada se da će od subote biti normalizovan saobraćaj i da će kompanija brzo postići dogovor s pilotima.

Ovo je izjavio direktor Lufthanze Kristof Franc u intervjuu za danšnji njemački list Bild.

Lufthanza je zbog štrajka koji je počeo u srijedu morala da otkaže 3.800 letova tokom tri dana, čime je pogođeno više od 400.000 putnika.

Franc je rekao da će se brzo nastaviti pregovori sa sindikatom pilota Kokpit, oko plata i starosne granice za penzionisanje, zbog čega piloti štrajkuju.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Franc je ponovio da će štrajk koštati Lufhanzu dvocifreni iznos u milionima eura, ali da ne može tačno da kaže koliko dok se ne okonča štrajk.

On je takođe izrazio zabrinutost zbog štete koja će biti nanijeta ugledu kompanije u kontekstu jake konkurencije u vazdušnom saobraćaju.

Lufthanza je ipak uspjela da izbjegne haos na njemačkim aerodromima tako što je unaprijed upozorila putnike i dala im mogućnost da se prevezu ili preko drugih avioprevoznika ili vozom, u slučaju unutrašnjih letova.

Sindikat Kokpit traži da se zadrži mogućnost odlaska u prijevremenu penziju sa 55 godina, što uprava hoće da podigne na 60 godina od 2017. godine. Takođe pregovara o podizanju plata.

Check Also

EU donosi zakon koji će popraviti položaj gig radnika

Radnici na online platformama trebalo bi da uživaju ista prava kao i zaposleni u sigurnijim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *