KHOV podnijela krivičnu prijavu protiv bivšeg vlasnika Fonda Trend

Dodajte komentar

Komisija za hartije od vrijednosti (KHOV) podnijela je krivičnu prijavu protiv bivšeg većinskog vlasnika fonda Trend, Mihaila Madžarevića, zbog nezakonitog upravljanja njegovom imovinom.

U prijavi se navodi da je Madžarević, koji je do početka godine bio većinski vlasnik Trenda, otuđio krajem oktobra poslovni prostor površine 102 metra kvadratna u Podgorici, koji je bio vlasništvo Društva za upravljanje fondom, piše Dan.

On je, u periodu dok je povjerilac Hypo Alpe Adria banka pokušavala da naplati potraživanje, prodao poslovni prostor kroz kompenzaciju firmi Kapital invest iz Ljubljane, čiji su vlasnici njegova supruga i kćerka, Cvetka i Jasmina Madžarević, a direktor sin Damir Madžarević.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Kapital invest je prethodno pružio određene menadžerske usluge Društvu za upravljanje fondom Trend u periodu od 11 mjeseci, što je koštalo oko 11 hiljada mjesečno. Radilo se o fiktivnoj transakciji kojom je Madžarević sebi i povezanim osobama pribavio korist i nanio štetu povjeriocima kompanije koja, između ostalog, ima značajna dugovanja prema državi, prije svega KHOV-u.

Cvetka i Jasmina Madžarević ovlastile su Damira Madžarevića da zaključi kupoprodajni ugovor za poslovni prostor u Podgorici, nakon čega je on to ovlašćenje prenio na Nikolu Lađića, koji je sa Mihailom Madžarevićem zaključio kupoprodajni ugovor.

KHOV je tokom nadzora, obavljenog u januaru, došla do informacije, a kasnije i ugovora o prodaji poslovnog prostora koji je bio u vlasništvu Društva za upravljanje fondom Trend, o čemu je obavijestila nadležne.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *