Šta se dešava sa Er Berlinom?

Dodajte komentar

Drugi po veličini njemački avioprevoznik Er Berlin drugi put je za nedelju dana odložio javno obraćanje, na kojm je trebalo da saopšti rezultate za 2013.

Današnja konferencija novinare odložena je uz objašnjenje da sa akcionarima i kreditorima nastavlja da radi na planu dokapitalizacije.

“Istovremeno, u procesu smo finalizovanja finansijskih rezultata za 2013, zbog čega je konferencija o konačnim rezultatima zakazana za 27. mart odložena, a datum njenog održavanja biće objavljen u aprilu”, navodi kompanija, a prenosi agencija Frans pres.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Er Berlin je odložio konferenciju drugi put u nedelju dana, budući da je prvobitna trebalo da bude održana 19. marta. Postoje brojne spekulacije oko budućnosti gubitaške kompanije, koja pokušava da sprovede obiman program restrukture, uključujući otpuštanje 10 odsto radne snage odnosno 900 ljudi.

Njemački poslovni nedeljnik Virtšaftsvohe piše da aviokompanija Etihad sa sjedištem u Abu Dabiju planira da uveća svoj udio u Er Berlinu sa sadašnje trećine dionica na 49,9 odsto.
S izuzetkom malog profita iz 2012, njemačka kompanija poslednjih godina bilježi gubitke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *