Erdogan Turcima ukida Tviter

Dodajte komentar

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan zapretio da će ukinuti Tviter jer se optužbe za korupciju u njegovom najužem krugu šire po društvenim mrežama.

“Mi ćemo ukinuti Tviter. Nije me briga šta kaže međunarodna zajednica. Oni će videti snagu turske republike”, izjavio je Erdogan na preizbornom skupu u provinciji Bursa na zapadu Turske. Nekoliko sati nakon toga, korisnici Tvitera u Turskoj prijavili su brojne prekide u radu te društvene mreže.

Neki korisnici, koji su pokušali da otvore vebsjat Twitter.com naišli su na saopštenjue, očigledno od Turskog telekomunikaconog regulatora u kojoj se citiraju četiri naloga suda kao osnova za blokiranje sajta.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Kompanija Tviter saopštila je večeras da razmatra izvještaje da je njen servis zabranjen u Turskoj, prenio je Rojters. Ta internet kompanija je potom objavila poruku na svom servisu, savjetujući korisnicima u Turskoj da mogu da šalju “tvitove” koristeći tekstualne poruke na mobilnom telefonu.

Udruženje Internet izdavača, koje predstavlja Internet i medijske kompanije, saopštilo je da je to pokušaj “uništavanja slobode izražavanja”, prenosi AFP. “Premijer koji ima moć da ukine Tviter biće potvrda diktature”, navedeno je u saopštenju koje su objavili lokalni mediji.

U Turskoj, koja ima više od 10 miliona korisnika Tvitera, poslednjih godina blokiran je prisup hiljadama sajtova.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *