BMW isplaćuje veće dividende

Dodajte komentar

Njemački proizvođač automobila BMW ostvario je rekordne rezultate u 2013. godini, a ove godine planira da isplati uvećane dividende akcionarima.

Grupacija BMW četvrtu godinu zaredom bilježi rekordne rezultate, a 2013. bila je uspješna uprkos izazovima u ekonomskom okruženju na globalnom nivou, izjavio je izvršni direktor kompanije Norbert Reithofer, a prenijela agencija France presse.

Neto profit BMW je prošle godine porastao 4,5 odsto na 5,34 milijarde eura, a zarada prije oporezivanja 1,4 odsto na 7,91 milijardu eura.

Prihodi su istovremeno smanjeni jedan odsto na 76,05 milijardi, ali je prodaja skočila 6,4 odsto na rekordnih 1,96 miliona vozila, a sva tri brenda u vlasništvu grupacije, BMW, Mini i Rolls-Royce, ostvarila su rekordnu prodaju.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Grupacija navodi da će povećati dividende da bi podijelila svoj uspjeh sa akcionarima. Prognoziramo dalji rast prodaje u tekućoj godini, koja bi takođe trebalo da bude rekordna. Vjerujemo da će prodaja premašiti dva miliona vozila, rekao je Reithofer.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *