Prva ocjena poslovanja Triglav grupe u 2013. godini

Dodajte komentar

Triglav grupa u oviru koje posluje crnogorsko Lovćen osiguranje – AD, je u 2013. godini nastavila da realizuje svoju strategiju, koja se bazira na koncentrisanju na osnovnu djelatnost osiguranja i na postizanje profitabilnosti i bezbjednosti poslovanja. Triglav grupa je uprkos teškim privrednim i finansijskim prilikama dobro poslovala u 2013. godini.

U Triglav grupi su zadržali visoki nivo profitabilnosti i finansijske stabilnosti, što su potvrdile i agencije za ocjenu boniteta Standard & Poor's i A.M. Best, koje su Zavarovalnicu Triglav i Pozavarovalnicu Triglav Re ocijenile bonitetnom ocjenom »A-» sa stabilnom srednjoročnom prognozom.

Ocijenjeni poslovni rezultat Triglav grupe prije oporezovanja iznosi 83,6 miliona eura, što je za 7% manje nego u 2012. godini, a za 21% iznad planiranog. Ocijenjeni neto poslovni rezultat Triglav grupe iznosi 69,9 miliona eura, što u odnosu na 2012. godinu predstavlja smanjenje od 5%, a što je 27% više od planiranog.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Nastavak ekonomske krize i dalje se odražava na obuhvat fakturisane premije osiguranja Triglav grupe, koji po prvim ocjenama iznosi 900,9 miliona eura te je u poređenju sa 2012. godinom niži za 4%.

Postignuti kombinovani koeficijent, kojim se mjeri uspješnost osiguravajuće kuće u njenoj osnovnoj djelatnosti osiguranja, na nivou Triglav grupe ocijenjen je na vrijednost od 91,0%, što je za 3,7 postotnih bodova bolje od planiranog. Ocijenjena rentabilnost kapitala Triglav grupe iznosi 12,0 %.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *