Milan Perović odlazi sa čela Prve banke

Dodajte komentar

Glavni izvršni direktor Prve banke, Milan Perović uskoro će otići sa te pozicije koju pokriva oko dvije i po godine, pišu Vijesti.

Skupština akcionara Prve banke na kojoj će se razmatrati i to pitanje, biće održana narednih dana.

– Perović odlazi sa mjesta glavnog izvršnog direktora jer je dobio ponudu da radio za jednu drugu kompaniju. Nakon Skupštine akcionara biće poznato hoće li i dalje biti radno angažovan za neko drugo mjesto u Prvoj banci – kazao je za Vijesti neimenovani izvor.

Perović je u Prvoj banci od 2009. godine. Od tada do jula 2011. bio je na poziciji predsjednika Odbora direktora banke. Potom je preuzeo funkciju glavnog izvršnog direktora, umjesto Predraga Drecuna. Banka je prvu godinu po dolasku Perovića na to mjesto završila negativnim finansijskim rezultatom, dok je u posljednje dvije godine pozitivno poslovala.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

List dodaje da Prvu banku kontroliše biznismen Aco Đukanović, brat aktuelnog premijera Mila Đukanovića, koji je, pak, u aprilu prošle godine za 1,067 miliona eura prodao udio od 10.466 akcija ove banke, koji je u tom trenutku imala njegova kompanija Kapital invest.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *