Azmont otkupio dokumentaciju za Institut Igalo

Dodajte komentar

Kompanija Azmont investment otkupila je tendersku dokumentaciju za kupovinu većinskog paketa akcija Instituta „ Dr Simo Milošević“, kazao je izvršni direktor te kompanije Džejms Vilson.

– Ponudu za Institut dostavićemo za sedam dana – rekao je Vilson juče novinarima i dodao da je radi veliki broj stručnjaka, te da će biti svjetske klase i vratiti slavu ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U Institutu je, inače, u toku radionica na kojoj konsultacije vrši 120 stručnjaka, angažovanih za projekat u Kumboru, sa čijim detaljima će novinari biti upoznati naredne sedmice. Tender za Institut raspisan je 31. janauara. Radi se o četvrtom tenderu za ovo hotelsko lječilište, u kojem Vlada prodaje 56,4 odsto Instituta „Dr Simo Milošević” po početnoj cijeni od deset miliona eura. Ponude se mogu dostaviti do 29. aprila.

Vilson je najavio početak izgradnje turističkog kompleksa u Kumboru za 1.april.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

– Budući da imamo problem sa smještajem hiljadu radnika, koji će 1. aprila biti angažovani na izgradnji One and Only rizorta, naredne sedmice ćemo sa Vektra Bokom potpisati sporazum o zakupu hotela Plaža – rekao je Vilson i istakao da je u Kumboru počela sa radom betonjerka i da će do kraja marta biti dopremljen 21 kran. Naveo je i da će u Bijelom Polju 20. marta će početi sa radom Azmontova akademija u kojoj će biti obučeno tri hiljade građevinskih radnika za potrebe gradnje u Kumboru. Zvaničan početak radova građevinskih radova iznad zemlje u Kumboru, najavljen je za 4. april, a Vilson je još jednom podvukao da će kompletan posao biti završen 1.maj 2016. godine.

Dejvid Harper, vodeći konsultant za arhitektonske poslove, istakao je da je integrisanje rizorta u postojeći ambijent bio poseban izazov za njegov tim.

On je najavio da će kompleks u Kumboru biti katalizator koji će raditi i živjeti 365 dana u godini i stvoriti novu sliku o Herceg Novom, a Crnu Goru svrstati u osam top destinacija svijeta, koje imaju ovakav tip rizorta.K.M.

Traže i stručnjake

Kompanija Azmont investments predstavila je projekat turističkog kompleksa Portonovi na međunarodnoj konferenciji o građevinarstvu na Žabljaku. Predstavnik kompanije Andrej Nedović rekao je na konferenciji koju je organizovao Građevinski fakultet da traže stručni kadar za gradnju kompleksa u Kumboru.

– Cilj je da što više kadra bude iz Crne Gore, zbog čega konferenciju vidimo kao dobru priliku da upoznamo crnogorske građevinske eksperte – kazao je Nedović, koji je predstavio trenutne aktivnosti na projektu Portonovi.

Na konferenciji je saopšteno da će Azmontova akademija za obuku radnika u Bijelom Polju početi da radi 4. marta.

Konferencija Građevinarstvo: nauka i praksa organizuje se peti put. Teme skupa, koji će trajati do petka, su projektovanje i gradnja objekata, savremeni građevinski materijal, održavanje i sanacija objekata, monitoring u građenju, građevinska tehnička regulative i zaštita graditeljske baštine. (dan.co.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *