Komercbanka na stazama profita

Dodajte komentar

Druga po veličini banka u Njemačkoj, Komercbanka, vratila se prošle godine na put profita, ali upozorava da će poslovanje i ove godine biti otežano.

Banka je u 2013. ostvarila neto profit od 78 miliona eura, u odnosu na gubitak od 47 miliona iz prethodne godine, prenosi agencija Frans pres.

Profit iz poslovanja je, s druge strane, smanjen na 725 miliona eura sa 1,17 milijardi iz 2012, a prihodi su pali 5,2 odsto na 6,14 milijardi eura.

Izvršni direktor Komercbanke, Martin Blesing, opisao je 2013. kao godinu tranzicije, dodajući da je banka ostvarila solidne rezultate i na nivou grupacije i osnovnog poslovanja. “Uložili smo u rast i istovremeno smanjili troškove. Ostvarili smo ciljeve za 2013”, rekao je on.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Banka je odvojila 1,74 milijarde eura na ime rezervi za zaštitu od loših zajmova, 5,2 odsto više nego prethodne godine, a ukupni troškovi poslovanja smanjeni su 3,3 odsto na 6,79 milijardi eura.

Komercbanka je takođe uspjela da poveća nivo visokokvalitetnog kapitala u odnosu na ukupnu aktivu na devet odsto godinu dana ranije nego što je planirano. (B92)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *