Portal namijenjen mladima “Obradujmo prirodu” počeo sa radom

Dodajte komentar

Nacionalni parkovi Crne Gore u saradnji sa NLB Montenegrobankom, osmislili su i kreirali prvi sajt www.obradujmoprirodu.me, koji je namijenjen osnovcima, mladima i svima koji žele da saznaju više o zaštiti prirode u našim nacionalnim parkovima. Sajt je nastao u projektu “Obradujmo prirodu”, kojim NLB Montenegrobanka donira 0,1% od svake transakcije koja se obavi NLB Visa Electron karticama.

Projekat “Obradujmo prirodu” pruža mogućnost djeci školskog uzrasta i njihovim nastavnicima, kao i široj društvenoj zajednici, da kroz raznovrsne aktivnosti budu dio upravljanja i očuvanja prirode u parkovima, kako bi ubuduće i sami učestvovali u procesima vezanim za zaštićena područja.

Na taj način, postepeno će se povećavati broj građana koji će aktivno učestvovati u zaštiti Parkova, što je ujedno i trend u evropskim zaštićenim prostorima.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Saznajte sve o raznovrsnom biljnom i životinjskom svijetu Nacionalnih parkova Crne Gore. Na sajtu www.obradujmoprirodu.me se nalaze promotivni i edukativni sadržaji, radionice, galerija i ostali zabavni sadržaji kako bi djeca kroz igru bila uključena u očuvanje i unapređivanje prirodne sredine.

Projekat “Obradujmo prirodu” će omogućiti postavljanje platforme za čitav jedan ekološko-edukativni program, koji bi u budućnosti obuhvatio sve nacionalne parkove, kao i sve osnovne škole sa teritorije Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *