Stiže testenina iz 3D štampača

Dodajte komentar

Najveći svjetski proizvođač tjestenine italijanska Barila radi na prototipu 3D štampača koji bi izrađivao jedinstvenu tjesteninu po narudžbi.

U vrijeme kada je iz 3D štampača moguće dobiti prototip proizvoda, štampane ploče za elektronske uređaje, smanjenu repliku samog sebe, djelove za avione ili čak i slatkiše u željenom obliku, logično je da se može “odštampati” i tjestenina kakva se poželi, prenosi portal bug.hr.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Upravo je to cilj italijanske kompanije Barila, koja je u saradnji sa holandskim institutom TNO iz Ajndhovena započela rad na prototipu uređaja koji bi omogućio 3D štampanje testenine.

Cilj je napraviti 3D štampač, namijenjen restoranima, koji žele gostima da ponude jedinstvenu uslugu – tjestenine u oblicima i ukusima po njihovim željama, i to u vrlo kratkom roku od narudžbine.

Slično kao i kod ostalih 3D štampača, uređaj ne bi bio glavni izvor zarade za Barilu, već bi oni kroz ovaj program promovisali svoju tjesteninu i zarađivali primarno na prodaji mješavine tijesta koje bi se moglo štampati u tom uređaju.

U kompaniji se nadaju da će prvi prototip predstaviti u najkraćem roku.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *