Malezijski milijarder preuzeo FK Sarajevo

Dodajte komentar

Vlasnik engleskog premierligaša Cardiff Cityja Vincent Tan danas je postao većinski vlasnik BiH prvoligaša Sarajeva kojeg od početka decembra vodi hrvatski stručnjak Robert Jarni.

U klubu nisu željeli govoriti o finansijskim detaljima ugovora, no mediji u BiH navode kako je Tan obećao da će u klub odmah uložiti 1.5 miliona eura.

“Potpisali smo ugovor kojim se definišu buduće investicije i upravljačka prava. Sve je u skladu sa statutom kluba i zakonima ove države. Tan je već prebacio dio sredstava,” kazao je generalni direktor kluba Dino Selimović.

Tanovim ulaskom u klub vratit će se dugovi, odblokirati računi, a klub će se dugoročno finansijski stabilizovati. Uskoro će se formirati i novi Nadzorni odbor u koji će ući ljudi iz Sarajeva, Engleske i Malezije. Sarajevo se već duže vrijeme nalazi u finansijskim problemima, a trenutni dugovi su oko pola miliona eura. Milijarder iz Malezije ovoga je ljeta započeo pregovore sa čelnicima Sarajeva od kojih je zahtjevao plan otplate dugova i investicijski plan za iduće tri godine.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

FK Sarajevo je osnovan 1946. godine, a za vrijeme bivše države dva puta je bio prvak, a dva naslova je osvojio i u Bosni i Hercegovini.

Mediji u BiH navode kako Tan nema namjeru mijenjati grb i boje sarajeva što je učinio s Cardiff Cityjem što je razbjesnilo tamošnje navijače.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *