Vlahović podnio ostavku na mjesto izvršnog direktora MA

Dodajte komentar

Vojin Vlahović, koga je za izvršnog direktora Montenegro erlajnza (Montenegro Airlines) 4. decembra imenovao Bord direktora te kompanije, podnio je ostavku na tu funkciju, pišu Dnevne novine.

Budući da se za ovo kadrovsko rješenje znalo još od septembra, podgorički list ocjenjuje da je odbijanje Vlahovića još jedan od pokazatelja koliko je situacija u nacionalnoj avio-kompaniji teška, pošto nakon samo 20 dana napušta čelnu poziciju.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Članovi Borda direktora koje su Dnevne novine juče kontaktirale nisu bili raspoloženi da govore na ovu temu. Duško Lalićević je kazao da ne zna ništa o odluci Vlahovića, te da očekuje da će o takvoj vijesti saznati na narednoj sjednici Borda. Živko Andrijašević, pak, kazao je da ne želi da dijeli informacije sa novinarima i uputio ih na nadležnu službu, prenosi CdM.

Podsjećanja radi, dug nacionalne avio-kompanije je 68.980.608,77 eura, kako je konstatovao Odbor direktora početkom decembra. Od tog iznosa, dug Agenciji za kontrolu leta je 9.496.246 eura, a Aerodromima Crne Gore 12.726.474 eura, dok su krediti kompanije prema bankama 12.743.457 eura. Nakon objave ovavog finansijskog izvještaja MA, ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović kazao je da će se “ozbiljno pozabaviti” stanjem u nacionalnoj avio-kompaniji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *