Dan: Princ iz Abu Dabija kupuje Prvu banku

Dodajte komentar

Kraljevska porodica iz Abu Dabija Al Nahijan ponovo pregovara o kupovini Prve banke, potvrđeno je Danu iz više izvora. To je dr

Pregovori 2008. godine su propali, a tada su pregovori o kupovini banke tekli preko kompanije Hidra propertis, jer su Al Nahijani na preliminarnom tenderu za Veliku plažu dostavili pismo o zainteresovanosti.

Nakon privremenog povlačenja Arapi su umjesto Velike plaže kupili Kraljičinu plažu, površine 42,37 hektara. Koncern Rojal grupa iz UAR zvanično je ponudio 21,2 miliona eura za Kraljičinu plažu, a prema najavama Arapi su ove godine planirali da započnu izgradnju luksuznog hotelskog kompleksa vrijednog 180 miliona eura.

Premijer Milo Đukanović je nedavno izjavio da je dogovor sa arapskim investitorom postignut i da su otklonjene nesuglasice, što je dokazala i posjeta krunisanog princa Abu Dabija, šeika Muhameda bin Zajeda al Nahijana, koji je u Podgorici boravio prije sedmicu.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prva banka je u vrijeme pregovora 2008. bila sistemska i druga banka po veličini u Crnoj Gori. Hidra propertis ima iskustvo u gradnji turističkih i poslovnih centara, a nekoliko članova kraljevske porodice Al Nahijan u proteklih nekoliko godina obilazilo je Crnu Goru.

Neki od njih su šeik Mohamed bin Zajed Al Nahijanj princ i prestolonaslednik Abu Dabija, šeik Sultan bin Kalifa bin Zajed Al Nahijanjsin vladara Abu Dabija, kao i šeik Haza bin Zajed Al Nahijan. Povod dolaska bila je gradnja hotelskog kompleksa na Kraljičinoj plaži.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *