Putin: Pomažemo bratskoj zemlji

Dodajte komentar

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da je Moskva morala da pomogne bratskoj Ukrajini zbog ekonomskih problema u toj zemlji.

Putin je na godišnjoj konferenciji za novinare rekao da se Rusija ne protivi tome da Kijev potpiše trgovinski sporazum sa EU, sve dok to ne nanosi štetu ruskoj ekonomiji.

„Vidimo da je Ukrajina u teškoj situaciji. Ako zaista govorimo da nam je to bratska zemlja i bratski narod, onda moramo da se ponašamo kao bliski rođaci i pomognemo toj zemlji“, rekao je ruski predsjednik.

On je dodao da je Rusija zbog toga odlučila da spusti cijenu gasa za Kijev u novom ugovoru i da je ugovor po kojem je Ukrajina kupovala gas od 2009. godine bio pravedan sa ekonomskog stanovišta.

Odgovarajući na pitanje novinara o razmještanju projektila „iskander“ u Kaliningradu, Putin je rekao da oni koji strahuju treba da se opuste i da nije donesena konačna odluka o tom pitanju.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Poljska i baltičke države burno su reagovale na nedavne medijske izvještaje u kojima je rečeno da su rakete već postavljene u Kaliningrad.

Ruski predsjednik naglasio je da evropski program raketnog štita i dalje predstavlja prijetnju ruskom nuklearnom potencijalu i da država mora da reaguje adekvatno.

Putin je u nastavku konferencije za novinare rekao da je generalno zadovoljan radom vlade.

„Društveni proizvod dostigao je 1,4 odsto, inflacija 6,1 odsto, indeks poljoprivredne proizvodnje 6,8 odsto, rast realnih zarada dostigao je 5,5 odsto“, rekao je Putin predstavljajući ekonomske indikatore za 2013. godinu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *