`Procurile` fotografije nove generacije BMW

Dodajte komentar

Fotografije nove generacije modela M3 Sedan, ali i prvog BMW M4 Coupe u istoriji kompanije, objavljene su na internetu uoči zvanične premijere ova dva automobila. Fotografije po prvi put otkrivaju novi M3 Sedan.

Iako je formiranjem Serije 4, BMW razdvojio kupe i sedan verziju svoje kompaktne limuzine, njemački proizvođač odlučio je da sportske “M” modele predstavi javnosti zajedno. To je razumljivo kada se zna da automobili dijele istu mehaničku platformu i pogonski agregat.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Osim toga, M3 i M4 imaju sličan dizajn prednjeg dijela vozila koji karakterišu specifična, crna maska hladnjaka i branik sa velikim otvorima za vazduh.

Na oba modela ističe se crni krov od ugljeničnih vlakana zahvaljujući kome automobili imaju manju masu i tipični petokraki “M” alu točkovi. Razlike su uočljive kada se sagledaju siluete automobila i zadnji dijelovi vozila, a naročito u izgledu stop svjetala.

Ono što je zajedničko za M3 i M4 jeste prepoznatljivi hromirani četvorocijevni izduvni sistem. Prema ranijim najavama, BMW M3 Sedan i M4 Coupe dobijaju snagu od šestocilindričnog 3.0 litarskog TwinPower Turbo motora sa 430 ks (316 kW) i maksimalnim obrtnim momentom od preko 500 Nm.

Očekuje se da će M3 Sedan sa masom ispod 1.500 kg bude znatno lakši od svog prethodnika. Više tehničkih detalja o BMW M3 i M4 biće poznato nakon zvanične premijere kao i cijene, ali se očekuje da će M4 koštati oko 70.000 eura u zemljama EU, dok bi M3 trebao da bude neznatno jeftiniji. B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *