Fudbalska euforija u očima banaka: Nude `Samba kredite`

Dodajte komentar

U Hrvatskoj, koja je izborila plasman za Brazil, jedna banka ima posebnu ponudu pod imenom ’Samba kredit’. Put u Latinsku Ameriku banka može da finansira sa gotovinskim kreditom u iznosu od najmanje 7500 do čak 180.000 kuna (od 1000 do skoro 25 hilljada eura) na rok koji može ići i do deset godina.

Budući da je riječ o gotovinskom zajmu cijena mu je 7,97 odsto godišnje, što znači najmanje 8,27 odsto efektivno, piše Poslovni dnevnik.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Poseban marketinški trik je da banka nagrađuje svaku pobjedu hrvatske reprezentacije smanjenjem fiksnog dijela kamatne stope za 0,1 odstotni bod. To ne znači da će i konačna kamata pasti za isti iznos jer na fiskni dio treba dodati još i promjenjivi dio kamate.

Kako kažu u Poslovnom dnevniku, imajući u vidu da Hrvatsku čekaju (najmanje) utakmice sa Brazilom, Kamerunom i Meksikom, a dogodi li se čudo pa reprezentacija prođe u osminu finala i druge utakmice, konačna cijena kredita može (blago) pasti.

Premda će klijenti pozdraviti takav marketinški trik, drugi bi mogli zlobno primijetiti da se banka zapravo kladi protiv uspjeha hrvatske reprezentacije, piše hrvatski list. Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *