Janukovič razgovarao sa Barozom

Ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič je u telefonskom razgovoru sa predsjednikom Evropske komisije Žoze Manuelom Barozom zatražio od Brisela da primi delegaciju sa kojom će razgovarati o pojedinim aspektima Sporazuma o trgovini i pridruživanju.

U saopštenju Evropske komisije navodi se da je Barozo tokom razgovora sa Janukovičem istakao da sve strane moraju da pokažu uzdržanost, da se moraju poštovati građanska prava i slobode, te da se što prije bude pokrenuta istraga o policijskoj upotrebi sile.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Barozo je dodao da je važno da se ukrajinske vlasti uključe u dijalog sa svim relevatnim političkim snagama i da je mirno i političko rješenje jedini način za rješenje trenutne situacije u Ukrajini.

U saopštenju iz Brisela se ističe da se predsjednik Ukrajine saglasio sa Barozom i da je potvrdio namjeru za pokretanje istrage o policijskoj upotrebi sile i da će javnost obavijestiti o rezultatima.

„Predsjednik Ukrajine zatražio je od Evropske komisije da primi delegaciju iz Kijeva radi razgovora o određenim aspektima Sporazuma o pridruživanju i trgovini. Barozo je potvrdio spremnost Evropske komisije da primi delegaciju iz Ukrajine“, ističe se u saopštenju iz Brisela. Capital

Check Also

“Artec 3D” najavio četiri miliona investicija tokom ove godine

Crna Gora ima ogroman potencijal za privlačenje respektabilnih evropskih kompanija i investitora koji mogu iskoristiti …

Leave a Reply

Your email address will not be published.