Odbio otpremninu od 21 milion eura

Tema dana u Francuskoj, otpremnina od 21 milion eura predsjednika francuske automobilske kompanije PSA Pežo Sitroen Filipa Varena, sinoć je dobila epilog.

Na konferenciji za novinare u Parizu Varen je rekao da se odriče otpremnine za prijevremeni odlazak u penziju “u ime jedinstva zemlje”.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Kompanija se u junu prošle godine obavezala da će Varenu isplatiti sumu od 21 milion dolara na ime otpremnine za penziono osiguranje a koja bi mu se isplaćivala u mjesečnim ratama u narednih 25 godina uz redevnu penziju, što je juče objeladanio AP, nakon čega je visona Varenova otpremnine uzburkala Francusku.

Francuska javnast bila je zaprepašćena ovom viješcu pogotovo što je kompanije u poslednjih pet godina u velikoj finansijsoj krizi.

Varen (61), koji treba da ode u penziju 2014, a na njegovo mjesto će doći dosadasnji drugi čovjek komapnije Karlos Tavares, je na današnjoj konferenciji za novinare, međutim, izjavio da je odlučio da se odrekne obećanog iznosa za penziono osiguranje.

“S obzirom na polemiku, trenutnu situaciju u našoj zemlji kojoj je potrebno jedinstvo a ne razdor, s obzirom na moje duboko poštovanje prema saradnicima iz kompanije, odlučio sam da ne prihvatim otpremninu koja mi zakonski pripada”, izjavio je Varen, prenio je Mond.

Puni bruto godišnji iznos Varenove penzije, kada bude ispunio sve uslove za odlazak u penziju trebalo bi da bude 310.000 eura. Trenutna godišnja Varenova plata iznosi 1,3 miliona eura. b92

Check Also

EBRD želi da postane većinski zelena banka

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) planira u idućih pet godina da usmjeri više …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *