Na konferenciji 200 privrednika

Na međunarodnoj konferenciji Ekonomija Crne Gore – Saradnjom do prosperiteta, koja će biti održana danas i sjutra u hotelu Splendid, učestvovaće 200 privrednika i najznačajnije ličnosti iz zemlje i inostranstva, najavljeno je iz Privredne komore.

Iz PKCG su kazali da će konferenciju pratiti oko 50 medija, a programom je predviđeno da se kroz dvodnevni rad na panelima obuhvati niz aktuelnih, razvojnih ekonomskih pitanja Crne Gore i Balkana.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Uvodno izlaganje danas će imati predsjednik Vlade Milo Đukanović, a specijalni gost je bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji će govoriti sjutra.

Uvodničari na panelima biće ministri, univerzitetski profesori, predstavnici međunarodnih institucija i studenti, prenosi portal rtcg.me.

Na panelu o osnaživanju postojećih veza zemalja Balkana potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija, Igor Lukšić govoriće o daljoj integraciji balkanskih zemalja (G6).

O stabilnosti bankarskog i finansijskog sistema govoriće ministar finansija Radoje Žugić, a o poreskom sistemu i uticaju na ekonomije regiona direktor crnogorske Poreske uprave Milan Lakićević.

Check Also

Crnogorsko aktuarsko društvo (CAD) organizuje drugi modul seminara na temu Solventnost

Crnogorsko aktuarsko društvo (CAD) organizuje drugi modul seminara na temu Solventnost II pod pokroviteljstvom Agencije …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *