Međunarodna konferencija o ekonomskim pitanjima Crne Gore i Balkana

Međunarodna konferencija Ekonomija Crne Gore – Saradnjom do prosperiteta, koju organizuje Privredna komora Crne Gore, počeće u četvrtak u hotelu „Splendid“ u Budvi.

Iz PKCG su saopštili da je programom konferencije predviđeno da se kroz dvodnevni rad na panelima obuhvati niz aktuelnih, razvojnih ekonomskih pitanja Crne Gore i Balkana.

– U radu konferencije će učestvovati najznačajnije ličnosti u državama iz kojih dolaze, iz svijeta privrede, nauke i politike – rekli su iz PKCG.

Uvodno izlaganje će imati predsjednik Vlade Milo Đukanović.

Uz učešće preko 200 privrednika uvodničari na panelima će biti ministri, univerzitetski profesori, predstavnici međunarodnih institucija i studenti.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Na panelu o osnaživanju postojećih veza zemalja Balkana potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić govoriće o daljoj integraciji balkanskih zemalja (G6).

O stabilnosti bankarskog i finansijskog sistema govoriće ministar finansija Radoje Žugić, a o poreskom sistemu i uticaju na ekonomije regiona direktor crnogorske Poreske uprave Milan Lakićević.

Check Also

Crnogorsko aktuarsko društvo (CAD) organizuje drugi modul seminara na temu Solventnost

Crnogorsko aktuarsko društvo (CAD) organizuje drugi modul seminara na temu Solventnost II pod pokroviteljstvom Agencije …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *