Žugić: Pitanje KAP-a se približava kraju

Dodajte komentar

Rješenje pitanja Kombinata aluminijuma približava se kraju i vjerujem da ćemo vrlo brzo imati odgovor u kom pravcu to ide, rekao je juče ministar finansija Radoje Žugić, komentarišući ocjenu CBCG da bi Vlada trebalo ozbiljno da razmotri opciju zatvaranja KAP-a.

On je podsjetio da je posao Centralne banke kao nezavisne monetarne institucije da daje preporuke Vladi.

Iz CBCG su u preporukama Vladi za ekonomsku politiku u narednoj godini naveli da je malo vjerovatno da novi investitor može organizovati profitabilno poslovanje KAP-a bez značajnih državnih subvencija za električnu energiju. Iz CBCG su saopštili da bi u slučaju da KAP opstane nakon stečaja trebalo preduzeti aktivnosti za nalaženje strateškog investitora.

Ukoliko se pronađu novi investitori za KAP, Vlada treba da obezbijedi garancije da će ti budući investitori zaista investirati i da će od te kompanije napraviti uspješno preduzeće od kojeg će Crna Gora imati koristi – rekli su iz CBCG.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Žugić je odgovarajući na novinarsko pitanje ,,da li će biti neke energičnije zaštite državnih interesa“ u slučaju blokade kapija KAP-a od strane bivših radnika, saopštio da niko nema pravo da ugrozi javni interes.

– Zaključak Vlade je da se snažnije štiti državni i javni interes i niko nema pravo da ugrozi javni interes, tako da ja mislim da će biti samo dosljedna primjena zakona i to je dovoljno snažno – kazao je Žugić novinarima  u parlamentu, nakon zajedničke sjednice skupštinskih odbora za ekonomiju i politički sistem.

Vlada je na sjednici u četvrtak zadužila potpredsjednika Duška Markovića da formira radnu grupu koja bi, kako su naveli, zaštitila državnu imovinu i interes od ugrožavanja manjeg broja najčešće politički motivisanih demonstranata. Vlada je pozvala sve nadležne subjekte da preduzmu konkretne efikasne mjere u zaštiti državne imovine i državnih interesa. (pobjeda.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *