Da li ćemo i automobile kupovati preko interneta?

Kupovina preko interneta sve je više zastupljena u svijetu, pa otuda i ne čudi inicijativa prvog čovjeka General Motorsa da kupcima automobila ponudi i takvu uslugu.

Izvršni direktor General Motorsa, Dan Akerson, kaže da njegova kompanija, osim konvencionalnog načina kupovine, treba da omogući klijentima nabavku automobila i putem interneta.

„Nije nam namjera da iz lanca trgovine istisnemo klasične prodavce automobila, ali želimo da društvu koje je na visokom stepenu tehnološkog razvoja i kulture ponudimo odgovarajuću uslugu“, kaže Akerson.

On objašnjava da se na taj način kompanija obraća prije svega populaciji mlađoj od 30 godina, kojima je model kupovine preko interneta svakodnevna i uobičajena aktivnost.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

„To su osobe koje su prije kupovine automobila u prodajnom predstavništvu, detaljno informisane o svim karakteristikama i cijeni željenog modela, i to upravo preko interneta“, kaže Akerson. Sistem prodaje automobila preko interneta nadovezao bi se na konfiguratore koji već omogućavaju kupcima da izaberu i do detalja konfigurišu željeni automobil.

Da se navike potrošača drastično mijenjaju posljednih godina, pokazuje i podatak američke Asocijacije prodavaca automobila. Dok je kupac novog automobila prije desetak godina u prosjeku obilazio prodajna mjesta 4,5 puta prije nego što se odluči za nabavku automobila, danas zahvaljujući većem korišćenju interneta taj prosjek iznosi svega 1,3 posjete pre konačne odluke, prenose agencije.

Check Also

U Privrednoj komori detaljno predstavljen Maršalov plan – Evropa sad

Predstavnici Ministarstva finansija i socijalnog staranja predstavili su Upravnom odboru Privredne komore Crne Gore Maršalov …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *