Panel Digitalizuju.me: Odluka o državnom telekomu do kraja novembra

Radna grupa Vlade koja razmatra formiranje državne telekomunikacione kompanije završava posao i do kraja novembra izaći će sa procjenom da li je Crnoj Gori isplativo formiranje državnog telekoma, saopštio je večeras vice-primijer i ministar za informinaciono društvo i telekomunikacije Vujica Lazović.

On je na panelu Digitalizuj.me podsjetio da država ima svu potrebnu infrastrukturu za formiranje telekoma ali nije precizirao da li će konačni predlog radne grupe biti pozitivan.

“Optička vlakna su razvučena kroz infrastrukturu Željeznice Crne Gore kao i crnogorskog elektroprenosnog sistema, a određena pogodna infrastruktura nalazi se u posjedu još nekih državnih kompanija”, rekao je Lazović dodajući da treba biti pažljiv u izboru usluga koje će pružati eventualno novi državni telekom, prenose Vijesti.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

On je rekao da se iz Crne Gore dliva veliki novac iz sektora telekomunikacija te da bi formiranjem državnog telekoma dio tog kapitala ostao kod nas.

On je saopštio i da Vlada godišnje troši oko 5 miliona eura za usluge telekomunikacija, te da bi imajući u vidu desetogodišnje troškove, to bio dovoljan početni kapital za novu kompaniju.

Lazović smatra da bi usluge interneta mogle biti najisplativiji dio biznisa za potencijalno novu kompaniju.

Izvor (tekst i foto): Vijesti

Check Also

Kina će u ovoj godini diktirati globalne turističke tokove

Kina je konačno u potpunosti promijenila „politiku reagovanja na epidemiju kovida-19“ i uveliko olakšala procedure …

Leave a Reply

Your email address will not be published.