UNIQA kupuje Basler osiguranje u Hrvatskoj i Srbiji

Dodajte komentar

Baloise Groupa prodaje svoja društva u Hrvatskoj i Srbiji austrijskoj grupaciji UNIQA Group, saopšteno je iz kompanije. Predstavnici kompanija potpisali su kupoprodajni ugovor u iznosu od 75 miliona eura.

Kompanija Basler osiguranje Zagreb nudi veliki izbor osiguravajućih rješenja za privatne i poslovne korisnike u Hrvatskoj. U Srbiji je Baloise zastupala kompanija Basler osiguranja, koja je bila fokusirana na tržište privatnih korisnika. Obje su firme u 2012. godini realizovale premijski priliv u iznosu od ukupno 68,4 miliona CHF, napominje se u saopštenju.

UNIQA Group jedna je od vodećih osiguravajućih grupacija čija su glavna  tržišta  Austrija i istočna Evropa te ujedno vodeće osiguravajuće društvo na austrijskom tržištu, ističe se u saopštenju.

Kako se dalje navodi, Baloise Grupa će se ovim potezom dodatno fokusirati na svoja glavna tržišta dok će UNIQA ovim korakom osnažiti svoj položaj na hrvatskom i srpskom tržištu osiguranja.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Obje strane namjeravaju zaključiti transakciju tokom 2014. godine. Zbog povlačenja s tržišta Baloise Grupa ovim ugovorom očekuje jednokratni gubitak od 30 miliona CHF. Realizacija ugovora podliježe odobrenju nadležnih tijela. (poslovni.hr)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *