Perović: Prva banka je stabilna

Dodajte komentar

Prva banka Crne Gore je stabilna. Što dokazuje rast likvidnosti, depozita i veći platni promet, saopštio je za Vikend novine glavni izvršni direktor Prve banke Milan Perović. 

„Kao i prošle godine, Prva banka CG očekuje da će i 2013. zaključiti pozitivnim rezultatom. Nakon devet mjeseci ove godine, rezultat je pozitivan više od million eura. U čitavom bankarskom sektoru se osjeća trend rasta likvidnosti, što je slučaj i sa našom bankom. Depoziti su u porastu i kod pravnih i kod fizičkih lica. Pokazatelji likvidnosti su znatno iznad propisanih limita“, istakao je Perović.

On je između ostalog rekao da Prva banka CG ima više od 100.000 aktivnih klijenata, te da domaći platni promet bilježi kontinuiran rast.

„Prva banka CG je aktivna po pitanju kreditiranja i privrede i stanovništva. Kreditni portfolio plasirinih sredstava je 60 posto : 40 posto, u korist privrede. Interesovanje za kreditiranjem postoji i Banka kontinuirano uvećava opredijeljeni iznos za kreditiranje“, istakao je on.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Perović je pojasnio da je Elektroprivreda Crne Gore drugi po veličini akcionar Prve banke i sasvim je prirodno da posluje sa sopstvenom bankom, što se odnosi i na kompaniju A2A, koja je akcionar Elektroprivrede CG.

„Međutim, Elektroprivreda CG svoje depozite ima i u drugim bankama, a o tome koliki je taj dio, ne možemo govoriti niti mi, niti banke kod kojih se ti depoziti nalaze. Ono što je činjenica, jeste da su uslovi koje Elektroprivreda ima u Prvoj banci, povoljniji nego u drugim bankama i da po osnovu kamata u Prvoj banci ostvaruje značajne prihode“, rekao je Perović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *