Radnici ZIB-a i dalje bez obećanog novca

Dodajte komentar

Radnici Zavoda za izgradnju Bara, koji već treću sedmicu protestuju zbog neizmirenih plata i doprinosa, još nije uplaćeno po 500 eura pozajmice koju im je nedavno obećao predsjednik opštine Žarko Pavićević, saopštili su predstavnici radnika.

Kako se navodi u saopštenju, ništa se nije promijenilo od prošlonedjeljnog obećanja Pavićevića, kao većinskog vlasnika, koji im je kao jedino kompromisno rješenje ponudio do subote isplatu po 500 eura.

Predsjednik Sindikata ZIB-a Enver Aljošević rekao je da radnici nijesu u prilici da biraju, niti da ostanu dosledni u traženju svojih prava.

– Pristankom na kompromis smo pogazili sve principe, ali osim praznih obećanja od 28. maja nijesmo dobili ni cent, pa bi nam i taj novac dobrodošao – naveo je Aljošević.

Radnici su se i juče okupili ispred zgrade Opštine, ali su se razišli nakon sat i po čekanja da im se neko od nadležnih obrati.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Privredni sud u Podgorici je na zahtjev Atlas banke uveo stečaj u ZIB zbog duga od 800 hiljada eura. ZIB je u blokadi 412 dana, ili skoro godinu i dva mjeseca, zbog duga od 1,5 miliona eura.

Najveći dioničar ZIB-a je Pavićević, koji posjeduje 30,47 odsto udjela. Slijede preduzeće Samba sa 22,78 odsto i Katel sa 4,13 odsto dionica, dok su vlasnici jedan odsto akcija skriveni iza CK Zbirnog kastodi računa 5.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *