Radnici ZIB-a i dalje bez obećanog novca

Radnici Zavoda za izgradnju Bara, koji već treću sedmicu protestuju zbog neizmirenih plata i doprinosa, još nije uplaćeno po 500 eura pozajmice koju im je nedavno obećao predsjednik opštine Žarko Pavićević, saopštili su predstavnici radnika.

Kako se navodi u saopštenju, ništa se nije promijenilo od prošlonedjeljnog obećanja Pavićevića, kao većinskog vlasnika, koji im je kao jedino kompromisno rješenje ponudio do subote isplatu po 500 eura.

Predsjednik Sindikata ZIB-a Enver Aljošević rekao je da radnici nijesu u prilici da biraju, niti da ostanu dosledni u traženju svojih prava.

– Pristankom na kompromis smo pogazili sve principe, ali osim praznih obećanja od 28. maja nijesmo dobili ni cent, pa bi nam i taj novac dobrodošao – naveo je Aljošević.

Radnici su se i juče okupili ispred zgrade Opštine, ali su se razišli nakon sat i po čekanja da im se neko od nadležnih obrati.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Privredni sud u Podgorici je na zahtjev Atlas banke uveo stečaj u ZIB zbog duga od 800 hiljada eura. ZIB je u blokadi 412 dana, ili skoro godinu i dva mjeseca, zbog duga od 1,5 miliona eura.

Najveći dioničar ZIB-a je Pavićević, koji posjeduje 30,47 odsto udjela. Slijede preduzeće Samba sa 22,78 odsto i Katel sa 4,13 odsto dionica, dok su vlasnici jedan odsto akcija skriveni iza CK Zbirnog kastodi računa 5.

Check Also

CBCG: Stopa pada BDP-a u ovoj godini mogla bi iznositi oko 17%

Savjet Centralne banke Crne Gore danas je razmatrao i usvojio Izvještaj o poslovanju i provođenju …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *