Može li Google da pobijedi smrt?

Nakon automobila bez vozača i high-tech naočara za proširenu realnost, Google kreće u novi projekat koji vjerovatno niko nije očekivao, a tiče se biotehnologija i produženjem ljudskog života.

Suosnivač tehnološkog diva Lari Pejdžje na svom Google+ profilu objavio da sa „uzbuđenjem najavljuje Calico, novu kompaniju koja će se fokusirati na zdravlje i dobrobit, sa posebnim naglaskom na izazove starenja i povezanih bolesti“, prenosi poslovni.hr.

On je dodao da postoji ogroman potencijal za tehnologiju koja poboljšava ljudski život.

„Nemojte se iznenaditi ako ulažemo u projekte koji izgledaju neobično u poređenju sa našim postojećim internet poslovanjem. Takođe, ne zaboravite da su nove investicije, kao što je ova, vrlo male u poređenju sa našim osnovnim poslovanjem“, poručio je Pejdž.

Drugim riječima, Google počinje da se bavi biotehnologijom i produženjem ljudskog života.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Izvršni direktor nove Google-ove kompanije biće Art Levinson, predsjednik i bivši izvršni direktor firme Genentech, kao i predsjednik Apple-a.

Više o novom Google-ovom projektu eksluzivno piše i novi broj magazina Time, koji se na naslovnoj strani pita može li Google pobijediti smrt.

„U nekim industrijama potrebno je 10 do 20 godina kako bi se neka ideja pretvorila u stvarnost. Zdravstvo je sigurno jedno od tih područja. Trebalo bi ciljati one stvari koje su uistinu važne, kako bismo za 10 ili 20 godina te stvari i imali“, kazao je Pejdž u razgovoru za Time.

Check Also

Da li će nekretninski balon pući?

Da li je tržište stambenih nekretnina izašlo iz pandemije kao pobjednik? Da li je rast …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *