Slovenački preduzetnici očekuju poslove od otvaranja Ikee u Hrvatskoj

Dodajte komentar

Slovenački preduzetnici mnogo očekuju od otvaranja Ikee u Hrvatskoj.

Janez Hribar iz kompanije Mengša, a koji svojim klijentima već šest godina nudi nabavku, prevoz i montažu Ikeinog pokućstva, kaže kako će od dolaska Ikee u Hrvatsku najviše će profitirati – montažeri pokućstva, piše ljubljanski Finance.Dolazak Ikee u Hrvatsku za neke Slovence će značiti dodatnu zaradu.

“Dolazak Ikee u Zagreb je naša prilika za širenje posla”, tvrdi Hribar. “Ako stranke budu tražile prevoz pokućstva iz zagrebačke Ikee, mi ćemo im to omogućiti”, dodaje Hribar, čija kompanija ima najviše klijenata iz centralne Slovenije.

Iz Austrije prevozi Ikein namještaj za slovenačke, ali i hrvatske kupce nakon ulaska Hrvatske u EU.

“U Istri smo isporučili pet kuhinja”, kaže Hribar koji se za slovenačke kupce sprema voziti namještaj iz Zagreba kada se Ikeina trgovina otvori 2014. godine.

Prošle je godine imao 72 hiljada eura čistih prihoda od prodaje, što je 10 hiljada eura manje nego lani, ali je ove godine zabilježio rast od 40 posto nakon što mu se otvorilo i hrvatsko tržište.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Slično kao Hribar razmišlja i preduzetnik Aleš Bogataj iz Novog Mesta, koji se bavi montažom i održavanjem namještaja.

“Od montaže pokućstva iz zagrebačke Ikee zaradićemo dodatni novac, jer imamo sve manje posla”, kazao je za Finance, objasnivši kako je potražnja slovenačkih domaćinstava koja su im klijenti za dizajn interijera i druge stolarske usluge ove godine manja nego lani.

S druge strane, Ikein je dolazak za slovenačke stolare loša vijest jer, kako kaže Bogataj, stranci donose niži kvalitet i niže cijene, “a kako ljudi danas primarno gledaju na novac, lokalni stolari gube posao”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *