Skuplji stan u Pljevljima nego na primorju

Dodajte komentar

Zgrada za rudare u Pljevljima sa 80 stanova koštala je oko devet miliona eura, dok je zgrada sa 270 stanova u Baru koštala oko 10 miliona eura. To znači da prosječan stan u pljevaljskoj zgradi košta fantastičnih 112.000 eura, iako se zna da su tržišne cijene u gradu gotovo upola niže.

Zbog toga je Izvršni odbor Sindikalne organizacije Rudnika uglja zatražio od Odbora direktora punu i objektivnu informaciju o visini uloženih sredstava za izgradnju stambene zgrade koju gradi rudarska kompanija za zaposlene, piše Blic Crna Gora, prenosi portal Cdm.

Prethodnih dana u Pljevljima se moglo čuti da su u tako visoku cijenu stanova za rudare, koje je gradila „Cijevna komerc“ iz Podgorice, ušli navodno i stanovi koji su građeni ili kupovani u Podgorici za rukometašice crnogorske reprezentacije.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prilikom postavljanja kamena temeljca 2010. godine najavljivano je da će zgrada biti gotova za godinu dana i da će koštati dva miliona eura. Nezvanično je do sada podgoričkoj firmi „Cijevna komerc“ plaćeno osam miliona i trista hiljada eura.

„U Pljevljima je zgrada sa 80 stanova skoro isto koštala kao zgrada od 270 stanova u Baru“, istakao je Branko Marijanović, predstavnik penzionisanih rudara.

Sindikat Rudnika uglja zahtijevao je od Odbora direktora potpunu informaciju o cijeni stambenog i poslovnog poslovnog prostora, zajedničkih prostorija i podruma, kao i o ukupnoj površini.

Stambeno-poslovni objekat Rudnika uglja koji se gradi već treću godinu trebalo bi da bude završen do Dana rudara 24. septembra.

Objekat ima četiri lamele sa 80 stanova, od čega je 16 jednosobnih i 64 dvosobna stana. Iako je poslovodstvo najavljivalo da će stanovi biti gotovi do Dana rudara ove godine, još nije raspisan konkurs za dodjelu stanova.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *