Moisejev: Platićete nam za svu štetu

Dodajte komentar

Stečaj u KAP-u je posljedica nepromišljene politike Vlade. Nepromišljeni i nelogični potezi crnogorskih političara, u kombinaciji sa pokušajima da se izbjegne odgovornost, su u finalu doveli do trenutne situacije, naveo je u otvorenom pismu bivši izvršni direktor KAP-a Jurij Moisejev, prenose mediji.

“Za geške službenika, nažalost, sada moraju plaćati radnici KAP-a, čija je zarada smanjena nekoliko puta, kao i crnogorski poreski obveznici kojima predstoji nadoknada isplata po državnim garancijama”, saopštio je Moisejev, uz opasku da iznosi lični, a ne stav menadžmenta En plus grupe.

Istakao je da je Vlada “nepromišljenim radnjama sama sebe uvlači sve dublje u zamku, a cijena grešaka nijesu samo milionski dugovi po međunarodnim arbitražnim tužbama već i investiciona izolacija Crne Gore”.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

On je potvrdio da je sa Vladom bila dogovorena konverzija dijela duga u akcijski kapital, podsjećajući da Skupština nije dozvolila da se ugovor raskine uz isplatu 40 miliona eura ruskoj kompaniji koju kontroliše tajkun Oleg Deripaska.

“Vlada i opozicija nijesu mogli da se dogovore. Činjenica je da su političke razmirice postale važnije od sudbine najvećeg poslodavca u Crnoj Gori i budućnosti nacionalne ekonomije”, ocijenio je Moisejev.

On tvrdi da su u crnogorsku ekonomiju uložili 200 miliona eura “praktično je subvencionišući, a sad pokušavaju da nas odbace”.

“Zadržavamo pravo osporavanja odluke Vlade u odnosu na našu svojinu i namjeravamo da naplatimo od nje svu moguću odštetu i sve troškove koje smo pretrpjeli, kao i investicije u ekonomiju Crne Gore. Žalosno je što će na kraju ti troškovi pasti na teret crnogorskih poreskih obveznika, ali dugovi se moraju platiti”, naglasio je Moisejev.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *