Skupštinski odbor danas o rebalansu

Dodajte komentar

Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet razmatraće danas predlog rebalansa budžeta za ovu godinu, kojim se predviđa izmirivanje duga Kombinata aluminijuma prema Elektroprivredi i dodatno zaduživanje države od 102 miliona eura.

Vlada bi rebalansom budžeta, koji je usvojila na sjednici početkom jula, trebalo da riješi dužničko povjerilačke odnose između KAP-a, EPCG, Rudnika uglja, Crnogorskog elektoprenosnog sistema i države u iznosu od 61 milion eura.

Poslanici Socijaldemokratske partije protive se dijelu rebalansa koji predviđa da se sa 61 milion eura iz državne kase prebiju međusobni dugovi između države, KAP-a i EPCG. Iz te partije su ranije poručili da neće dozvoliti da fakture za struju strane kompanije, koja je godinama preko KAP-a izvlačila novac iz Crne Gore, padnu na leđa poreskih obveznika.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Predlogom rebalansa država će se dodatno zadužiti za 102 miliona eura po osnovu pada garancija kod mađarske OTP i ruske VT banke.

Ministarstvo finansija nedavno je zaključilo kreditni aranžman od 60 miliona eura sa Dojče i Erste bankom, kako bi obezbijedili novac za izmirenje obaveza po osnovu aktiviranih državnih garancija. (rtcg.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *