Rudnik uglja bi mogao snadbjevati drugi blok TE punih 50 godina

Dodajte komentar

Glavni inžinjer Rudnika uglja Radmilo Marić izjavio je da bi rezerve te rude u pljevaljskom basenu omogućile nesmetan rad drugog bloka Termoelektrane u periodu od 50 godina.

„Potencijal od 200 miliona tona uglja je potvrđen preciznim geološkim istraživanjima, tako da je otvaranje drugog nloka termoelektrane Pljevlja realna opcija za stabilno funkcionisanje elektroenergetskog sistema. U rudokopu iza nas ima još 40 miliona tona eksploatacionih rezervi. Snadbijevanje drugog bloka bi podrazumijevalo proširenje proizvodnje, što iziskuje investicije u osvježenje osnovne i pomoćne rudarske mehanizacije, kao i postrojenja za preradu uglja- naveo je Marić.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Kako je precitirao, dnevno se termoelektrani isporučuje četiri do pet hiljada tona uglja.

-Godišnja proizvodnja otkrivke, odnosno laporca je oko pet miliona čvrstih metara kubnih- 3,5 miliona tona se odlaže na spoljašnje odlagalište Jagnjilo, dok se preostalih 1,5 miliona odlaže na unutrašnje odlagalište- kazao je Marić.

Ovogodišnjim planom proizvodnje za TE Pljevlja je planirana isporuka 1,8 miliona tona, a na današnji dan je isporučeno oko 800 hiljada tona.

-Očekujemo da će plan biti ispunjen i da će projektovana količina biti isporučena termoelektrani do kraja godine- rekao je Marić. (portalanalitika.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *