12 savjeta Alberta Einsteina

Dodajte komentar

“Svako je genijalac. Međutim, ako prosuđuješ ribu na osnovu njene sposobnosti da se penje uz drvo ona će cio život provesti u ubjeđenju da je glupa.” – rekao je Einstein.

Milijarde riba pokušava svakodnevno da se popne na drvo. Samo pogledajte svoje okruženje, kancelariju i prijatelje, svi ti ljudi koji se čitav život hrabro trude a ništa ne postižu!

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Albert Einstein je svojevremeno dao neke korisne savjete:

1. “Nemam neke posebne talente. Ja sam samo jako radoznao.” – Koristite svoju strasnu radoznalost! – Kako početi? Koristite svijest i sabranost. Oslušnite sebe, svoja čula i intuiciju!

2. “Svaki muškarac koji vozi pažljivo dok ljubi prelijepu devojku jednostavno ne obraća pažnju na taj poljubac koliko bi trebalo”  – Da li vam je ovo poznato? Fokusirajte se na sadašnjost, ne dozvolite da zanemarujete stvari koje su podjednako važne.

3. “Nastojte da ne budete uspjeh, već da stvorite vrijednost” – Riba koja je prizemna, sabrana, zna da je pokušaj da se popne na drvo gubljenje vremena. Pametna riba ide u vodu, to je mjesto gdje je svoj na svom.

4. “Mašta je sve. Ona je pregled svih nadolazećih životnih atrakcija. Mašta je važnija od znanja.” – Mašta je najviši oblik istraživanja. Slušajte intuiciju i pratite ono što osjećate u srcu.

5. “Svaka budala može nešto da zna. Poenta je u razumijevanju stvari.” – Svaka budala zna da se riba neće popeti na drvo ali, da biste razumeli posljedice i napravili drugačiji izbor…to je trenutak kada vaša svijest dolazi na snagu!

6. “Najljepše iskustvo koje možemo imati je ono misteriozno” – osnova svih emocija koja stoji u kolijevci prave umjetnosti i istinske nauke. Da li u vašem životu ima prostora za misteriju?!  Ako nema, pod hitno to promijenite.

7. “U središtu teškoća leži prilika.” – Ako smo svjesni da  prevazilaženjem nekih teških situacija i vremena stičemo nesvakidašnja iskustva, to je prostor u kom riba shvati da je pokušaj da se popne na drvo prilično glupa ideja. Imajući svijest o realnom, vidjeće vodu koja joj je mnogo bliže i realnije rešenje.

8. “Malo je onih koji vide svojim očima i osjećaju svojim srcem.” –  Ako sve ribe oko nas očajnički pokušavaju da se popnu na drvo to je veći izazov da vidimo svojim očima da je to napor bez rezultata. Naš osjećaj je presudan. Svjesnost prelazi dug put dajući nam hrabrost da na kraju uradimo ono što treba.

9. “Intuitivni duh je sveti dar, a racionalan duh je vjerni sluga. Mi smo stvorili društvo koje slavi slugu, a zaboravlja sveti dar” – Svijest nam pomaže da razvijemo sposobnost vođenja sopstvenom intuicijom. Kad bi se svi vodili ovim pravilom, samo zamislite rezultate!

10. “Životna tragedija je ono što umre u čovjeku dok je živ“ – Koliko smo samo puta umirali iznutra dok smo očajnički pokušavali da radimo nešto što iskreno ne želimo?! Razvijte svoju svjesnost, počnite da živite život!

11. “Naučite pravila i onda ćete igrati bolje” – Morate naučiti pravila igre, nakog toga ćete igrati bolje od ostalih. Donosićete bolje odluke i za sebe i za ljude oko sebe.

12. “Mjera inteligencije je sposobnost čovjeka da se promijeni” – Moraćete da uradite nešto što vam možda nije svojstveno kako biste plivali u sopstvenom ribnjaku, ili možda velikom okeanu. Ono što će vam pomoći da napravite neophodne promene je naravno, vaša svijest!

Svjesnost nije lijek za sve, ali sigurno pomaže. Za skoro sve!

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *