Uspješna decenija Montenegro Stars Hotel Groupa

Dodajte komentar

U hotelu Splendid najveća crnogorska ugostiteljska kompanija Montenegro Stars Hotel Group večeras je proslavila desetogodišnjicu uspješnog poslovanja.

Zaposlenima i suvlasniku hotelske grupe Žarku Raduloviću na jubilej je čistitao ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović. kvalitetnoj ponudi koja je u velikoj mjeri unaprijedila crnogorski turizam.

Proslavi su prisustvovale brojne ličnosti iz političkog, javnog i kulturnog života.

Među gostima bili su premijer Milo Đukanović, predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović, predsjednik Socijalističke narodne partije SNP Srđan Milić, direktor Crnogorskog narodnog pozorišta Janko Ljumović…

Osnivanje ove kompanije predstavljalo je prekretnicu crnogorske turističke industrije. Osnovana 2003. godine, kompanija Montenegro Stars Hotel Group je za svoju misiju postavila redefinisanje standarda ugostiteljstva u zemlji i podizanje kriterijuma u smislu usluge i tehnologije. U centar pažnje postavljene su najbolje svjetske prakse i stvaranje novog imidža crnogorske hotelske industrije“, saopšteno je iz kompanije.

Iz Montenegro Stars Hotel Groupa podsjećaju da je kompanija svoje poslovanje započela kupovinom i kompletnim renoviranjem hotela Blue Star – hotela sa 24 sobe, u samom srcu Budve.

Novi, ugodan hotel je odmah privukao pažnju posjetilaca zbog svoje ugodnosti i savršene usluge. Godine su prošle, ali je, prema ocjeni posjetilaca, hotel „Blue Star“ ostao jedan od najpopularnijih hotela u Budvi“, istakli su iz Montenegro Stars Hotel Groupa.

Sljedeći korak bila je kupovina i renoviranje objekta koji je nazvan „Montenegro Beach Resort 4*“.

Stari pansion, uz obalu mora, transformisan je u ugodan hotel sa četiri zvjezdice, idealan za porodičan odmor, kojem su gosti još uvijek veoma odani“, ocjenili su iz kompanije.

Međutim, kako su istakli, prava prekretnica bila je izgradnja hotela Splendid Conference & SPA Resort 5* – prvog hotela svjetske klase sa pet zvjezdica na teritoriji Crne Gore.

Novoizgrađen, uređen uz pomoć savremenih tehnologija, hotel Splendid postao je promoter novih standarda u izgradnji hotelskih objekata. Savremeni građevinski materijali, nov pristup uređenju enterijera, napredni metodi bezbjednosti, protivpožarne zaštite i gradnje primijenjeni su već u fazi planiranja“, naglasili su iz kompanije.

Simbolično, Splendid Conference & SPA Resort 5* otvoren je 13. jula 2006. godine – u godini kada je Crna Gora obnovila svoju nezavisnost.

Od tada, hotel Splendid je sticao reputaciju jednog od najboljih hotela u regionu i postao najprepoznatljiviji hotelski brend na Balkanu.

Kompanija Montenegro Stars Hotel Group, pod čijom upravom su tri hotela, teži poslovanju u skladu principima naprednog i odgovornog poslovanja, i zainteresovana je za nove i održive tehnologije. Kompanija je u svoje poslovanje uvela mnoge inovacije koje za cilj imaju očuvanje životne sredine i ograničavanje negativnig uticaja na okolinu. Ovo je i prva kompanij u regionu koja je na dobrovoljnoj osnovi uvela HACCP sertifikat za bezbjednost hrane i uvela nov sistem upravljanja higijenom“, tvrde iz kompanije..

Kao najveće ugostiteljsko preduzeće u zemlji, Montenegro Stars Hotel Group je i jedan od najvećih poslodavaca u Crnoj Gori.

“Zavisno od doba godine, kompanija ima od 550 do 850 zaposlenih na puno radno vrijeme. Ukupan broj ljudi koji su radili za Montenegro Stars Hotel Group i njena tri hotela prelazi 7.000. Montenegro Stars Hotel Group uvela je mnoga nova zanimanja na crnogorsko tržište rada (između ostalog, F&B menadžer, menadžer za konferencije, SPA menadžer, konsijerž, bell-boy i drugi) i postavila visoke standarde u upravljanju ljudskim resursima.Osoblje je najveći kapital kompanije – 136 zaposlenih je u kompaniji osam i više godina i i dalje su joj odani. Oni su oličenje visoke usluge hotela i zamajac uspjeha kompanije“, istali su iz Montenegro Stars Hotel Groupa.

Međutim, ključni element uspjeha kompanije je lojalnost njenih gostiju i sve veći broj posjetilaca u Crnoj Gori koji za svoj odmor ili poslovni put biraju hotele Montenegro Stars.

Perjanica kompanije, hotel Splendid Conference & SPA Resort 5* poznat je kao stjecište svjetski poznatih slavnih ljudi. Do sada, hotel je bio u prilici da ugosti slavne kao što su pop pjevačica Madona, lengendarni rok sastav „Rolling Stones“ i njegovog frontmena Mika Džegera, holivudske glumce Anđelinu Džoli, Rejfa Fajnsa, Kevina Spejsija; francusku filmsku legendu Žerara Depardjea, princa Alberta II od Monaka, 42. predsjednika SAD Bila Klintona, kao i predsjednike država i vlada više od 30 zemalja“, podsjećaju iz ove kompanije.

Tokom godina, sva tri hotela ugostila su više od 253 hiljade gostiju iz 120 država. (cdm.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *