Kredit sa depozitom od 100%

Građanima koji već imaju određeni iznos novca, a žele da im taj isti iznos ostane i kad obave posao ili kupe robu, nekoliko crnogorskih banaka ponudilo je naizgled neobične kredite kod kojih je obavezno položiti depozit u visini od 100% iznosa.

Ovakvi zajmovi su jeftiniji od klasičnih keš kredita, a banke ih, budući da su obezbjeđeni ukupnim iznosom pozajmice, odobravaju i nezaposlenima.

Kamate na kredite sa 100 odsto depozita kreću se od 3,6 odsto. Takvim kreditima građani koji već imaju para najčešće ulože novac u posao koji im iskrsne, ili kupe nešto u šta su oklijevali da potroše ušteđevinu. Mnogi bi ipak postavili sasvim logično pitanje – zašto da uzmem kredit, ako već imam novac koji mogu da uložim.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Naravno da se može novac odmah upotrebiti  za potreban proizvod ili uslugu, ali je nakon kupovine novac definitivno potrošen. Ali, ako se taj novac položi, dobiće se od banke isti iznos po povoljnijim uslovima u odnosu na druge kredite. Plus, nakon isteka perioda otplate, korisnik će opet imati svoj uloženi novac na raspolaganju, i to uvećan za kamatu za period oročenja.

Takođe, potrebna dokumentacija je najčešće minimalna i period za obradu kredita je kraći od perioda za odobrenje ostalih zajmova.

Treba paziti uslove za raniju otplatu ovih zajmova, jer iako banke otpisuju kamatu za prijevremeno zatvaranje, otpisuje se i kamata dobijena na položenom depozitu, tako da se stvara disbalans za klijenta. (primorskenovine.me)

Check Also

Binance se povlači sa ruskog tržišta

Mjenjačnica kriptovaluta Binance povlači se s ruskog tržišta, nekoliko mjeseci nakon što su mediji izvijestili …

Leave a Reply

Your email address will not be published.