S&P podigla kreditni rejting Triglav grupe

Dodajte komentar

Kreditna rejting agencija Standard & Poor's uz promjenu kriterijuma za procjenu kreditnih rejtinga osiguravajućih društava ponovo je provjerila i kreditni rejting Triglav grupe (u okviru koje posluje i crnogorsko Lovćen osiguranje. Na osnovu toga dugoročni kreditni rejting grupe koji se odnosi na Zavarovalnicu Triglav i Pozavarovalnicu Triglav Re podigla je za jedan nivo sa “BBB+” na “A-” i izdala joj stabilnu srednjeročnu prognozu, saopšteno je iz osiguravajuće kompanije.

Povećanje kreditnog rejtinga posledica je mišljenja S&P da je Triglav grupa sposobna održavati adekvatnost kapitala i profitabilnost na visokom nivou. Triglav Grupu u skladu sa ocjenom S&P dodatno odlikuju racionalno oblikovanje osiguravajućih-tehničkih rezervacija osiguranja imovine i rast zadržane čiste dobiti. Kreditni rejting “A-” odražava prihvatljiv nivo poslovnog rizika grupacije, uz potporu svoje vodeće tržišne pozicije na slovenačkom tržištu osiguranja i snažnog finansijskog profila grupe. Stabilna srednjeročna prognoza kreditnog rejtinga odražava očekivanja S&P da će Triglav Grupa zadržati snažnu konkurentsku poziciju i visok nivo adekvatnosti kapitala i profitabilnosti.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Uz zadnje smanjenje kreditnog rejtinga Triglav grupe u februaru ove godine, čiji je razlog bio pad kreditnog rejtinga Republike Slovenije za jedan stepen sa “A” na “A-“, agencija S&P predviđala je da će biti u mogućnosti da ponovo poveća rejting ako Triglav grupa u 2013. dodatno ojača svoju poziciju kapitala i održi stabilne rezultate poslovanja.

Osiguravajuća grupacija je uz zadnje podizanje rejtinga sa “BBB+” na nivo “A-” ponovo dobila najviši kreditni rejting među slovenačkim finansijskim institucijama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *