Stečajni upravnik: Nemoguće održati proizvodnju u KAP-u

Dodajte komentar

Privredni sud Crne Gore donio je danas rješenje da se ročište na kojem će se raspravljati o postojanju razloga za uvođenje stečaja u Kombinatu aluminijuma Podgorica, održi u ponedjeljak, 8. Jula, saopštio je stečajni upravnik Veselin Perišić.

Perišić je ocijenio da je održavanje proizvodnje u KAP-u u sadašnjim okolnostima nemoguće.

On je u izjavi dostavljenoj CdM-u naglasio da je prethodno podnio izvještaj Privrednom sudu u kojem je naznačio da u sadašnjoj situaciji, kada KAP nije u mogućnosti da prodaje robu Glenkoru kao ekskluzivnom kupcu, u nedostatku garancija da će sredstava ove švajcarske kompanije sa računa VT banke biti prenijeta na račun KAP-a, nijes u mogućnosti da spriječi potencijalno zaustavljanje proizvodnje i promjenu imovinskog stanja KAP-a kao dužnika.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Zato sam, na osnovu informacija koje je sam dobio od izvršnog direktora KAP-a Dragana Mijovića, obavijestio Privredni sud da je održavanje proizvodnje u sadašnjim okolnostima nemoguće“, naglasio je on.

Prema njegovim riječima neplansko zaustavljanje tehnološkog procesa moglo dovesti do havarija i značajnih ekoloških i posljedica po život i zdravlje ljudi, uz ogromnu materijalnu štetu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *