Brajović: Vlada će vrlo brzo moći da donese odluku o Bar- Boljarima

Dodajte komentar

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović kazao je da se radi vrlo precizno i predano na procjeni svih dobijenih ponuda za auto-put Bar – Boljare, najznačajniju infrastrukturnu investiciju u istoriji Crne Gore, piše Pobjeda.

Brajović je tokom jučerašnje posjete Nikšiću istakao da neće govoriti o krajnjem roku odabira partnera, ali da će Vlada vrlo brzo, na predlog Ministarstva saobraćaja i pomorstva, biti u situaciji da donese odluku.

–  Za takvu investiciju, vrijednu stotine miliona, ne možete preko noći odlučiti, a da dobro ne izmjerite sve efekte različitih finansijskih ponuda, kao i da li je bilo određenih racionalizacija u tehničkim rješenjima u odnosu na idejni projekat. Normalno je da se o tom poslu stalno priča. Ali, naravno da ozbiljni ljudi moraju voditi računa da ne daju neodmjerene izjave o brzini realizacije projekta i početka odabira partnera. Od odabira partnera zavisi dalja procedura. Ukoliko to budu neke firme sa kojima imamo međudržavni sporazum ići ćemo u parlament, jer želim da svi podijelimo odgovornost, odnosno da i najveće zakonodavno tijelo da svoj sud o takvoj investiciji. Ako odaberemo firmu sa čijom državom nemamo međunarodni sporazum, onda slijedi neki od tendera, a vidjećemo da li po skraćenoj proceduri – rekao je Brajović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *