Najbolje cijene privlače klijenta? Na pogrešnom ste putu

Dodajte komentar

Ako ste do sad mislili da su najbolje cijene i najbolja vrijednost ono što mušterije najviše privlači, pogriješili ste – to je na dnu liste prioriteta klijenata.

Prema nedovno sprovedenom istraživanju koje je sprovela ‘The Raing Group’, saznajemo kojih su to deset stvari koje će klijenta privući vama, a ne nekoj drugoj konkurentnoj kompaniji.

Nove perspektive i ideje

Da klijenti mogu da dijagnostifikuju svoje probleme i da ih riješe, oni se ne bi obratili vama već bi to sami uradili. Zaključak je da se oni okreću vašoj firmi jer im je potrebna pomoć.

Budite spremni dа sаrаđujete

Klijenti ne žele da im prodate tek tako nešto, čak iako je to nešto divno. Oni žele da se sa njima radi kako bi se postigao zajednički cilj. U idealnom slučaju klijenti žele da postanu sastavni dio njihovog uspjeha.

Pažljivo slušajte klijenta

Kada klijenti opisuju sebe i svoje potrebe, često se osjete kao da neko samo čeka pauze u razgovoru, kako bi krenuo da izlaže ponudu. Da biste zaista slušali, morate da postisnete svoj unutrašnji glas i da zaboravite svoje ciljeve. Zapamtite – radi se o kupcu, ne o vama.

Ponudite više rješenja

Klijenti žele i očekuju da imate osnovnu vještinu prodaje, definisanja i predlaganja izvodljivih rješenja. Ta sposobnost jeste “cijena ulaska” ali sama po sebi nije dovoljna da pobijedi u konkurentoj situaciji prodaje.

Ponudite vrijednost koja vrijedi više od drugih opcija

Ukoliko ne možete da dokažete klijentu da je kupovina kod vas prava poslovna odluka, on može i treba da se obrati nekoj drugoj firmi za pomoć. Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *