Azerbejdžanci počinju gradnju u Kumboru 01.septembra

Dodajte komentar

Već 1. septembra počinje izgradnja naselja, tri ostrva, kompleksa za organizaciju konferencija i banketa, teniske akademije, restorana i barova, pješčane plaže, botaničke bašte, riblje i zelene pijace u okviru kompleksa One and only u Kumboru, najavio je juče direktor projekta azerbejdžanske firme Azimot Džejms Vilson. Rok za izgradnju ovog kompleksa, koji obuhvata i hotel od 110 soba i marinu od 250 vezova, je 2016. godina.

– U junu počinje rušenje 89 postojećih zgrada u bivšoj kasarni. Rekonstruisaćemo svaki kulturno-istorjski spomenik u okviru kompleksa, posebno srednjevjekovnu crkvu Sv. nedjelje, te očuvati parkovski fond – obećao je Vilson i dodao da će se turističko naselje prostirati na 25 hektara. U arhitektonskom smislu poštovaće se karakteristična domaća gradnja, dakle crveni krovovi i kamene kuće do četiri sprata, što se odnosi i na hotel. U neposrednoj blizini hotela planiran je spa centar, koji će se prostirati na tri hiljade kvadrata.

– Lungo mare prolaziće kroz srce rizorta i biće otvoren za javnost, a za zakup 70 planiranih restorana, kafea i prodavnica već sada imamo interesente – rekao je Vilson i ocijenio da se u Kumboru u arhitektonskom smilsu, praktično, gradi novi Kotor.

– Pokrenuli smo konkurs za davanje imena rizortu, trgovima i ulicama, budući da hotel već nosi naziv One and only. Planirano je da kompleks radi tokom cijele godine. Već od septembra ćemo zaposliti 500 ljudi, a za gradnju će nam trebati između šest i osam hiljada – naveo je on i dodao da će u rizortu 2016. na direktan ili indirektan način biti uposleno hiljadu do hiljadu i po radnika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *